Almanya Türkiye'ye Karşı mı?

Almanya'nın saygın gazetelerinden Spiegel, Avrupa Birliği sürecinde Almanya'nın Türkiye karşısında olduğunu yazdı. Bu savını, açıklanan bazı WikiLeaks belgeleri ile doğrulamaya çalışan Spiegel'in bu haberi, Almanya ve Türkiye'de büyük ses getirdi.
ABD'yi ziyaret eden Almanya Dışişleri Bakanı'nın Hillary Clinton'a "Türkiye çok büyük bir ülke. Avrupa Birliği, böyle bir ekonomi ve nüfusu kaldıramaz, Türkiye'nin AB'ye entegre olması oldukça güç" dediği belirtilen haberde, Türkiye'nin AB üyeliği sorununun 5-6 yıl sonra cevaplanması ve çözüme kavuşturulması gerektiğine de değinildi.


Bu arada WikiLeaks belgeleri ile ilgili Almanya hala bir açıklama yapmış değil. Resmi belgelerde en fazla ismi geçen ülkelerden bir tanesi konumunda olan Almanya'nın hala bir açıklama yapmaması, birçok kişi tarafından "ilginç" olarak niteleniyor.

Kaynak: Wikileaksturkce.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.