Anonymous WikiLeaks İçin Amazon'a Saldırdı

WikiLeaks'e destek veren hackerlar tarafından kurulan Anonymous, Amazon.Com'a bir saldırı planlamışlar; fakat yeterli güçlerinin olmaması nedeniyle, saldırıyı bir süre ertelemişlerdi. Kendilerine hacktivist adı da veren grup, beklenen eylemini dün gerçekleştirdi. Anonymous, WikiLeaks karşıtı olduğu için Amazon'un bazı ülkelerdeki (özellikle Avrupa) sunucularını, bir süre çalışamaz duruma getirdi.

AKP'den WikiLeaks'e Dava Geliyor

WikiLeaks sızıntılarının başladığı tarihte, Recep Tayyip Erdoğan, kurmaylarını görevlendirerek, iddiaların enine boyuna araştırılmasını istemişti. WikiLeaks belgeleri ile ilgilenen komisyon, çalışmalarını bugün tamamladı. Şimdi sırada, çalışmayı AKP Myk'sına sunmak var.

AKP kurmayları hazırladıkları raporda, başta ABD'li yetkililer olmak üzere birçok kişi ve kuruma dava açılması gerektiğini belirtti.

Kuzey Kore'den Eric Clapton İsteği

WikiLeaks'te yayımlanan gizli belgeler, şaşırtmaya devam ediyor. Bu seferki belge, Kuzey Kore'yi yakından ilgilendiriyor.

Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong-il, Eric Clapton'ın ülkesinde konser vermesi için ABD'den yardım istemiş. Kim Jong-il'in oğlu Kim Jong-çol, sıkı bir Clapton hayranıymış; bu sebepten dolayı Kuzey Kore, "iyi niyet göstergesi" olarak ABD'den yardım istemiş ve İngiliz şarkıcı Eric Clapton'ın Kuzey Kore'de konser vermesini istediklerini bildirmiş.