Almanya Türkiye'ye Karşı mı?

Almanya'nın saygın gazetelerinden Spiegel, Avrupa Birliği sürecinde Almanya'nın Türkiye karşısında olduğunu yazdı. Bu savını, açıklanan bazı WikiLeaks belgeleri ile doğrulamaya çalışan Spiegel'in bu haberi, Almanya ve Türkiye'de büyük ses getirdi.
ABD'yi ziyaret eden Almanya Dışişleri Bakanı'nın Hillary Clinton'a "Türkiye çok büyük bir ülke. Avrupa Birliği, böyle bir ekonomi ve nüfusu kaldıramaz, Türkiye'nin AB'ye entegre olması oldukça güç" dediği belirtilen haberde, Türkiye'nin AB üyeliği sorununun 5-6 yıl sonra cevaplanması ve çözüme kavuşturulması gerektiğine de değinildi.

Katalonya, Radikal İslam Merkezi mi?

Wikileaks internet sitesi, Amerikan diplomatik yazışmalarını yayımlamaya devam ediyor.

Web sitesinin bugün yayımladığı gizli belgelerden İspanya ile ilgili olanında, İspanyol ve Amerikan yetkililerinin, Katalonya'yı "Akdeniz'in en büyük radikal İslamcı faaliyet merkezi" olarak tanımladıkları belirtiliyor.

İspanya'da WikiLeaks İçin Eylem

Madrid’de toplanan 100’den fazla kişi, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın tutuklanmasını ve sitenin İsviçre bankası hesabının kapatılmasını protesto etti.

Ellerinde "Julian Assage'ı serbest bırakın", "Şimdi gerçeklerin zamanı" yazılı pankartlar taşıyan 100'den fazla kişi, "ifade özgürlüğü" şeklinde slogan attı.

İspanyolca yayın yapan Free Wikileaks internet sitesi, protesto gösterilerinin Barselona, Valencia, Seville ve en az 3 İspanyol şehrinde daha düzenlenmesinin planlandığını duyurdu.

Obama'dan Erdoğan'a WikiLeaks Telefonu

ABD Başkanı Barack Obama, Recep Tayyip Erdoğan'ı aradı ve WikiLeaks belgeleri ile ilgili düşüncelerini aktardı.

Obama, genel olarak, WikiLeaks'te yer alan belgelerin ve ifadelerin dikkate alınmaması gerektiğini, Türk-Amerikan ilişkilerinin her ne şartta olursa olsun yıpranmaması gerektiğini Erdoğan'a söyledi. Recep Tayyip Erdoğan da aynı temennilerle karşılık verdi.

Amazon.Com Ne Yapmaya Çalışıyor?

Bugün, Amazon.Com'da şok bir ürün satışa sunuldu: "WikiLeaks" Evet, yanlış duymadınız; Amazon.Com üzerinden bazı WikiLeaks belgeleri satışa çıktı. 1 ile 5.000 sayıları arasındaki numaralandırılmış ve etiketlendirilmiş belgeyi satışa sunan Amazon.Com, kendi kullanıcıları tarafından da protesto edilmeye başlandı.

Bilindiği üzere birkaç gün önce; Amazon, WikiLeaks'in arkasındaki desteğini çektiğini duyurmuştu. Gerekçesinde, "kanunlara uymayan belge dağıtımı" ifadesi kullanan Amazon'un birkaç gün sonrasında aynı sözde kanunsuzluğu pratiğe geçirmesi, birçok kişiyi sinirlendirdi.

PayPal'dan Geri Ödeme Taahhütü

ABD Hükümeti'nin baskısıyla WikiLeaks ile olan işbirliğine son veren ve bunun üzerine hackerların saldırılarına uğrayan PayPal'dan yeni bir açıklama geldi. PayPal firması, WikiLeaks'in kendilerinde kalan ücretini, geri ödeyeceğini belirtti.

WikiLeaks'in hesaplarını donduran PayPal, kendilerine "Hacktivist" adı veren bir grup tarafından saldırıya uğramıştı. Hacktivistler, PayPal'ı WikiLeaks'in hesaplarını dondurduğu için "düşman" ilan etmişler ve dos saldırıları düzenlemişlerdi.

Pfizer'ın Nijerya'daki Oyunları

WikiLeaks belgeleri olay yaratmaya devam ediyor. Günün bomba sızıntısı, Nijerya'dan... Pfizer'ın Nijerya'da açılan davaya nasıl müdahale ettiği, hileli yollara nasıl başvurduğu belgelerle göz önüne serildi. İngiliz The Guardian'da yer alan haberi NTV derlemiş ve yayıma sürmüş. Biz de onlardan yararlanarak sizlere bu şok WikiLeaks sızıntısını sunuyoruz.

İşte Pfizer'ın Nijerya'daki hileli oyunları:

WikiLeaks Ordusu

Ve beklenilen oldu. WikiLeaks'in önünü kesmek için birçok kuruma, internet sitesine ve servis sağlayıcı şirkete baskı yapan devletlerin karşısına hacker ordusu dikiliyor. İlk hedef Amazon.Com.

Herkesin tahmin ettiğinin tersine ilk büyük siber-savaş, devletler arasında değil, devletle sivil toplum arasında gerçekleşecek gibi görünüyor.

PayPal'dan WikiLeaks İtirafi

Bir süre önce WikiLeaks’e bağış hesabını askıya alan çevrimiçi ödeme sistemi PayPal, bu kararı ABD Hükümeti’nin baskısı üzerine aldığını itiraf etti.

Dünyanın en büyük sanal ödeme platformu olan sitenin başkan yardımcılarından Osama Bedier, Paris’te katıldığı internet konulu bir konferansta, ABD İçişleri Bakanlığı’ndan bazı yetkililerin kendileriyle temasa geçerek, WikiLeaks’in ‘yasadışı faaliyetlerde bulunduğunu’ anlattıklarını söyledi.

WikiLeaks Yöneticilerinden Dava

ABD'nin gizli diplomatik yazışmalarını yayımlayan Wikileaks, kredi kartı üzerinden yapılan bağışları siyasal nedenlerle engelledikleri gerekçesiyle Visa ve Mastercard'a karşı dava açıyor.

BBC'nin haberine göre, WikiLeaks'e bağlı iletişim teknolojileri firması Datacell tarafından yapılan açıklamada, bağışların kendilerine aktarılması için derhal harekete geçileceği belirtildi. İzlanda merkezli Datacell'in Genel Müdürü Andreas Fink, açıklamasında, "Sadece işlerini yapsınlar, söz konusu paraları gereği gibi havale etsinler" dedi.

MasterCard ve Visa'ya Dos Saldırıları

Wikileaks'e bağış yapılmasını engelleyerek Wikileaks'in hesabını donduran MasterCard ve Visa'nın internet sitelerine, dos saldırıları nedeniyle ulaşılamıyor.

Dos saldırıları düzenleyen grubun kendilerine "hacktivist" adını verdikleri ve saldırılarına devam edecekleri bildiriliyor. Konuyla ilgili MasterCard ve Visa'dan henüz bir açıklama gelmedi.

WikiLeaks: Bizi Susturamayacaklar!

Wikileaks'in Kurucusu ve Sözcüsü Julian Assange'in tutuklanmasının ardından WikiLeaks'ten bir açıklama geldi. WikiLeaks yöneticileri, yaptıkları açıklamada, "Bu gece daha fazla belge yayımlayacağız, Assange'in tutuklanması sızıntı yapmamızı engelleyemeyecek" dedi.

Bilindiği üzere, Julian Assange, bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Julian Assange Tutuklandı

WikiLeaks'te yayımladığı belgeler tüm dünyada büyük ses getirdi. Ülke liderleri, ona karşı kin ve nefret dolu açıklamalar yaptı. Özellikle ABD, İngiltere ve Türkiye, onun yayımladığı belgelerin asılsız olduğunu iddia etti, bunu ispatlamak için ellerinden geleni yaptılar. Fakat, bir sonuç alamadılar.

WikiLeaks Kurucusu ve Sözcüsü Julian Assange, bugün İngiltere'de tutuklandı. Onu susturmak için tutuklamayı uygun gördüler.

WikiLeaks Erişimi İçin Adresler

WikiLeaks resmi sitesi, siteye uygulanan erişim yasağını delmek ve belge paylaşımına devam etmek amacı ile 729 adet farklı erişim adresi yayımladı.

Bu uzun listeyi sizlerle paylaşıyoruz.

Julian Assange: Neden WikiLeaks? (Video)

Julian Assange, dünyanın neden sızıntıya ihtiyacı olduğuna cevap veriyor. İşte Wikileaks'in gizemi.

"Wiew Subtitles" seçeneğine tıklayarak "Türkçe" dilini seçiniz.