Anonymous WikiLeaks İçin Amazon'a Saldırdı

WikiLeaks'e destek veren hackerlar tarafından kurulan Anonymous, Amazon.Com'a bir saldırı planlamışlar; fakat yeterli güçlerinin olmaması nedeniyle, saldırıyı bir süre ertelemişlerdi. Kendilerine hacktivist adı da veren grup, beklenen eylemini dün gerçekleştirdi. Anonymous, WikiLeaks karşıtı olduğu için Amazon'un bazı ülkelerdeki (özellikle Avrupa) sunucularını, bir süre çalışamaz duruma getirdi.


DdoS saldırısı ile Amazon'u çalışamaz duruma getiren hackerlar ile WikiLeaks çalışanlarının doğrudan bir ilişkisi bulunmuyor. Nitekim WikiLeaks çalışanları, yaptığı açıklama ile, bu tip oluşumlarla alakalarının olmadığını belirtmişti.

Takip edenler bilecektir; geçen hafta da yine aynı yolla EveryDNS, PayPal, MasterCard ve Visa'nın web siteleri çökertilmiş, bu sitelere erişim uzun bir süre sağlanamamıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.